Services


Synchronisatie gesprek
Is het ene geneesmiddel eerder op dan het andere, vraag dan bij ons een synchronisatiegesprek aan. Nadat u een afspraak heeft gemaakt, komt u met al uw geneesmiddelen naar de apotheek. WIj zorgen er dan voor dat ze zo goed mogelijk gelijk lopen en alles in 1 keer besteld kan worden. 

Bezorgen
Kunt u niet naar de apotheek komen? Dan kunnen wij kosteloos bij u thuisbezorgen. Dit kunt u bij het aanvragen van het recept melden.

24-uurs automaat
Wilt u niet wachten in de apotheek, of buiten openingstijden uw bestelling ophalen? Maak dan gebruik van onze 24-uurs automaat. Stuur uw naam, geboortedatum, mobiel nummer en email naar bestelling@apotheeksouburg.nl Medicijnen die niet in de automaat kunnen, zijn: koelkast artikelen, eerste uitgifte recepten en grote pakketten.

Inleveren oude medicijnen
Heeft u medicatie die u niet meer gebruikt? Deze kunt u in de apotheek inleveren. Als het kan, wilt u dan de medicatie zonder doosje inleveren? Wij zorgen er dan voor dat ze op de juiste manier vernietigd worden. Heeft u gebruikte naalden? Deze kunt u inleveren in een naaldencontainer, die wij u gratis verstrekken.

Spreekkamer
Heeft u een vraag waarbij u liever meer privacy heeft? Of een uitgebreide vraag? Wij hebben een spreekkamer waar we u rustig te woord kunnen staan.

Zelfzorg
Heeft u een vraag of wilt u iets kopen? Wij hebben een divers assortiment handverkoop artikelen. Wij kunnen u van advies voorzien en helpen beslissen of u naar een arts moet. Hebben we een product niet op voorraad, dan kunnen wij dat bijna altijd voor u bestellen.

Eerste uitgifte
Gaat u een medicijn voor het eerst gebruiken? Dan krijgt u van ons extra informatie en uitleg. Stelt u dan vooral ook uw eigen vragen, het is voor ons moeilijk inschatten hoe uitgebreid u de informatie wilt ontvangen.

Wondverband
Wilt u verbandmiddelen kopen? Dan hebben wij een uitgebreid assortiment. Heeft u een recept van de arts, dan wordt er in overleg met de arts beslist of we dit rechtstreeks bij uw verzekering kunnen declareren, of dat u het eerst zelf in de apotheek moet afrekenen.

Baxter
Heeft u moeite om uw medicatie uit elkaar te houden, of om het op de juiste tijdstippen in te nemen? In overleg met uw arts kunnen we dan uw medicijnen in een rol verstrekken. Alle tabletten voor één tijdstip zitten dan bij elkaar in een zakje. U krijgt dan elke twee weken van ons een rol, die u kunt ophalen of laten thuisbezorgen.

Inhaleren van medicatie
Heeft u astma, COPD of een andere aandoening waarvoor u medicijnen moet inhaleren? Als u iets nieuws voorgeschreven krijgt door de arts, krijgt u bij ons altijd een uitleg. Gebruikt u het al langer en vraagt u zich af of het wel goed gaat omdat het bijvoorbeeld minder goed lijkt te werken? Dan kunnen wij met u opnieuw de instructies doornemen, om te zien of u de medicijnen wel goed binnenkrijgt. We kunnen dan ook gelijk met de arts overleggen als blijkt dat een andere inhalator misschien een betere oplossing voor u is.